صنعت لیزینگ؛ محرک رشد اقتصادی و نیازمند حمایت‌های راهبردی

ارسال شده در تاریخ :
صنعت لیزینگ؛ محرک رشد اقتصادی و نیازمند حمایت‌های راهبردی

مدیرعامل واسپاری سپهر صادرات گفت: صنعت لیزینگ با ارائه راهکارهای مالی نوآورانه، نه‌تنها به رشد و توسعه اقتصادی کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش بهره‌وری، کاهش فشارهای مالی و تسهیل دسترسی به دارایی‌ها نیز می‌شود.

حامد کارگر سامانی، مدیرعامل واسپاری سپهر صادرات در گفتگو با روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، در خصوص اهمیت صنعت لیزینگ اظهار داشت: صنعت لیزینگ با ارائه راهکارهای مالی نوآورانه، نه‌تنها به رشد و توسعه اقتصادی کمک می‌کند، بلکه موجب افزایش بهره‌وری، کاهش فشارهای مالی و تسهیل دسترسی به دارایی‌ها نیز می‌شود. توسعه این صنعت می‌تواند به‌عنوان یکی از ابزارهای مؤثر در بهبود اقتصاد کشورها در نظر گرفته شود و از این رو، نیازمند حمایت و سیاست‌گذاری‌های شفاف و مناسب از سوی دولت و نهادهای مالی است.

وی افزود: این صنعت همچنین با حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط که در تأمین مالی برای خرید تجهیزات و ابزارهای گران‌قیمت با چالش‌هایی مواجه هستند، این امکان را فراهم می‌آورد تا بدون تحمل فشارهای مالی، فعالیت خود را توسعه دهند. علاوه بر این، تحریک رشد بخش‌های مختلف اقتصادی، افزایش سرمایه‌گذاری و کاهش رکود تنها بخشی از مزایای رونق این صنعت هستند.


لزوم شفافیت در مالکیت معنوی صنعت لیزینگ
سامانی با تأکید بر اینکه صنعت لیزینگ یکی از بخش‌های کلیدی در نظام مالی و اقتصادی هر کشور است، گفت: اولین پیش‌نیاز برای رونق و توسعه صنعت لیزینگ در کشور، شفاف‌سازی مالکیت معنوی این صنعت است؛ زیرا در حال حاضر متولی و مالکیت معنوی حوزه اقساطی کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به‌طور مشخص تعیین نشده است.


وی ادامه داد: علاوه بر این، صنعت لیزینگ نیازمند قوانین خاص و شفاف است، چراکه فقدان مقررات جامع و روشن در این حوزه، امنیت قراردادها را کاهش داده و ریسک‌های اعتباری را افزایش می‌دهد. همچنین باید نگاه به صنعت لیزینگ به‌عنوان حلقه مفقوده اقتصادهای بزرگ و کوچک باشد. بی‌شک این صنعت می‌تواند ابزاری مؤثر برای تنظیم بازار، مقابله با سفته‌بازی، توزیع عادلانه منابع و بسیاری اهداف دیگر باشد.
این فعال صنعت لیزینگ با تأکید بر اینکه برای رشد و شکوفایی این صنعت، پیش‌نیازهای متعددی وجود دارد، افزود: رونق و توسعه صنعت لیزینگ بیش از هر چیز، نیازمند همراهی و همکاری نهادهای ناظر و غیرناظر است. با نگاه صحیح و درست به این صنعت می‌توان شاهد نتایج و دستاوردهای قابل‌توجهی بود که در نهایت به رشد و توسعه کسب‌وکارها و اقتصاد کشور خواهد انجامید.
مدیرعامل واسپاری سپهر صادرات، مهم‌ترین مانع در مسیر توسعه صنعت لیزینگ را رقابت نابرابر دانست و افزود: ضعف نظارت از سوی سیاست‌گذاری‌های پولی کشور، به‌ویژه در مورد شرکت‌های بدون مجوز و همچنین رقابت نابرابر بین بانک‌ها و شرکت‌های لیزینگ در اعطای تسهیلات خرد، از مهم‌ترین موانع پیشرفت و رونق این صنعت به شمار می‌آید.


سامانی در ادامه با تأکید بر اینکه استفاده از تجربیات گذشته و تعیین تکلیف در حوزه تأمین مالی خرد توسط شرکت‌های لیزینگ تحت نظارت بانک مرکزی، مهم‌ترین راهکار توسعه صنعت لیزینگ است، گفت: استفاده از ظرفیت‌های صنعت لیزینگ در حوزه اشتغال‌آفرینی، زدودن مقررات دست‌وپاگیر، تسهیل‌گری بانک مرکزی، ایجاد بسترهای لازم برای لیزینگ سندیکایی، بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های هم‌خانواده با هدف هم‌افزایی و در نهایت، یکی از نکات مغفول‌مانده تاکنون، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای آشنایی بیشتر مردم و ایجاد اعتماد به این بازار در مقایسه با بازارهای غیررسمی و همچنین فرهنگ‌سازی در خصوص صنعت لیزینگ، می‌تواند از جمله راهکارهای کلیدی برای توسعه این صنعت باشد.


شایان ذکر است «همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی» با موضوع «چشم انداز صنعت لیزینگ و تنظیم‌گری» توسط پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، در روز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بانک مرکزی برگزار خواهد شد.