لیزینگ تأمین کننده کالاهای اساسی خانوار و تکمیل کننده زنجیره تولید کالاهای ایرانی است

ارسال شده در تاریخ :
لیزینگ تأمین کننده کالاهای اساسی خانوار و تکمیل کننده زنجیره تولید کالاهای ایرانی است

مدیرعامل لیزینگ پاسارگاد گفت: واگذاری عاملیت تسهیلات خرد و انتقال آن از بانک‌ها بعنوان یک مسئولیت به لیزینگ‌ها موجب بالندگی و پویایی صنعت لیزینگ کشور خواهد بود.

محسن معلمیان مدیر عامل و عضو هیأت مدیره لیزینگ پاسارگاد در گفتگو با روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در خصوص وضعیت صنعت لیزینگ در ایران و جایگاه آن در بین کشورهای موفق جهان گفت: لیزینگ در ایران مقارن با توسعه آن در اقتصاد کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین در اواسط دهه ۱۹۷۰ پدیدار شد. فرانسویان اولین پایه گذاران این صنعت در ایران بوده‌اند تاسیس شرکت لیزینگ ایران در سال ۱۹۷۵ را باید سال آغاز فعالیت لیزینگ در ایران دانست.
وی افزود: در حال حاضر نزدیک به ۶۰ شرکت لیزینگ دارای مجوز بانک مرکزی در حال فعالیت هستند و تعداد قابل توجهی نیز در صف دریافت مجوز فعالیت از بانک مرکزی می‌باشند. طبق گزارش وایت کلرک سهم صنعت لیزینگ در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشورهای دنیا به طور متوسط در حدود ۳ درصد می‌باشد ولی این نسبت برای ایران کمتر از ۰.۵ درصد است. این نسبت، در مقایسه با تولید ناخالص کشور، نشانگر ظرفیت‌های بلااستفاده صنعت لیزینگ در اقتصاد کشور است شرکت‌های لیزینگ یکی از ابزارهای مدرن در نظام واسطه گری مالی هستند تا قبل از سال ۱۴۰۰ بخش خصوصی واقعی در شکل گیری این واسطه گری کمترین نقش را داشته است.
وی گفت: طی سالهای اخیر خوشبختانه با ورود بخش خصوصی در این صنعت علاوه بر توسعه فعالیت‌های این صنعت در حوزه های مختلف تنوع بخشی به ابزارهای مدرن تامین مالی با تکیه بر بازار بدهی و ابزارهای بازار سرمایه و جداسازی فعالیت‌های بانکی از فعالیت‌های تامین مالی تجهیزات و دارایی‌ها با محوریت ورود قوی بخش خصوصی واقعی بسیار مشهود بوده است.
مدیر عامل لیزینگ پاسارگاد در خصوص الزامات و پیش نیازهای رشد و توسعه صنعت لیزینگ خاطر نشان کرد: بدون شک الزامات رشد و توسعه صنعت لیزینگ بستگی به نگاه مقام ناظر به صنعت لیزینگ کشور از جمله بانک مرکزی و وزارت صمت دارد . از طرف دیگر تدوین برنامه‌های چگونگی تأمین مالی شرکت‌های لیزینگ نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
معلمیان افزود: تأمین مالی از محل سرمایه همچنین تأمین مالی از نظام‌های بانکی کشور زمینه ساز رشد و توسعه لیزینگ خواهد بود. علاوه بر آن واگذاری عاملیت تسهیلات خرد و انتقال آن از بانکهای کشور به‌عنوان یک مسئولیت به لیزینگ ها موجب بالندگی و پویایی صنعت لیزینگ کشور خواهد بود.
مدیرعامل لیزینگ پاسارگاد در خصوص موانع و چالش‌های توسعه صنعت لیزینگ گفت: آیین نامه محدود کننده نظارت بر شرکت‌های لیزینگ، تأمین مالی، نرخ تسهیلات دستوری و محدودیت استفاده از دو عقد فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک از موانع عمده فعلی صنعت لیزینگ است.
وی افزود: البته این صنعت با چالش‌های دیگری همچون ،حقوقی، مالیاتی، محدودیت های فضای کسب و کار تأمین منابع مالی و ... همچنان دست و پنجه نرم می‌کند.

راهکارهایی برای رشد و توسعه صنعت لیزینگ در کشور

مدیر عامل لیزینگ پاسارگاد در خصوص راهکارهای رشد و توسعه صنعت لیزینگ در کشور نیز گفت: توسعه فرآیند عملیاتی شرکت‌های لیزینگ با اضافه کردن سایر عقود عملیات بانکداری بدون ربا از جمله موارد زیر امکان پذیر است
عقد اجاره اعتباری
عقد لیزبک (فروش مجدد دارایی‌ها)
فروش اقساطی مواد اولیه (کالای کم دوام)
عقد مرابحه
عقد استصناع (اعطاء تسهیلات دوران ساخت)
تاثیر توسعه صنعت لیزینگ بر رفاه و آسایش مردم 

معلمیان در خصوص تاثیر توسعه صنعت لیزینگ بر رفاه و آسایش مردم نیز گفت: جامعه متوسط اقتصادی نیازمند تأمین کالاهای اساسی خود نظیر ،فرش، لوازم خانگی صوتی و تصویری، موبایل، لوازم برقی، وسایل الکترونیکی، مبلمان، ابزارکار ،خودروی سواری و حتی مسکن می‌باشد تا حداقل بخشی از جامعه بتواند متوسط اقتصادی در جامعه باقی بمانند،  حتی اگر استهلاک این وسایل را در نظر نگیریم ثبت بیش از ۵۰۰ هزار ازدواج در سال حساسیت نیاز به تأمین اقلام فوق را نشان می‌دهد.
وی افزود: اصولاً متقاضیان، کالاهای مورد نیاز خود را از روش‌های زیر تأمین مالی می‌کنند:
پس انداز گذشته
موجودی نقدی
توان پرداخت و اقساط آتی
به عبارتی به توان پرداخت اقساط آتی لیزینگ گفته می‌شود و نهایتاً لیزینگ ها تأمین کننده کالاهای اساسی خانوار و تکمیل کننده زنجیره تولید کالاهای ایرانی می‌باشند.
شایان ذکر است «همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی» با موضوع «چشم انداز صنعت لیزینگ و تنظیم‌گری» توسط پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، در روز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بانک مرکزی برگزار خواهد شد.