بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی توسط دکتر پرویزیان قرائت شد.
اولین همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی، در حالی به پایان می رسد که حضور علاقه مندانه، سیاستگذاران، ناظران، متخصصان و فعالان صنعت لیزینگ کشور را شاهد بودیم. شایسته است قدردانی صمیمانه برگزارکنندگان همایش و دست اندرکاران صنعت لیزینگ از توجه و حضور صمیمانه حاضران و شرکت کنندگان گرامی را در این همایش ابراز کنیم.
مشارکت همه فعالان صنعت لیزینگ در کنار مدیران و مسئولان ارجمند نهاد نظارتی یک اتفاق مبارک و تاریخی است تا بتواند طلیعه ای را برای آینده صنعت بگشاید. چشم-های همه ما به افق های دور و آینده ای پر از چالش دوخته شده که باید برای ماندگاری و پایداری، تلاش ها را دوچندان کنیم.
زحمات و کوشش های ارزشمند همه دست اندرکاران برگزاری قابل ستایش است و پژوهشکده پولی و بانکی و همچنین شرکت های مطرح لیزینگ کشور در برگزاری بهینه این همایش سنگ تمام گذاشتند.
در این همایش آنچه که لازم بود درحدامکان مطرح شد و نشانه هایی از چالش ها، دست اندازها، موانع و بازدارندگی ها، پیشرفت ها و موفقیت ها و مزیت های صنعت لیزینگ نمایان گردید.
در اختتامیه این همایش ملی موارد زیر را بعنوان انتظارات صنعت لیزینگ بیان می-داریم:
1. بازنگری نرخ سود تسهیلات شرکتهای لیزینگ و مجاز نمودن دریافت کارمزدهای خدمات لیزینگ
2. لزوم تسریع در روند بازنگری دستورالعمل اجرایی لیزینگ و متناسبسازی آن با نیازهای مشتریان و محوریت نگاه توسعه ای صنعت
3. ایجاد شرکت های لیزینگ تخصصی
4. تسریع در زمان بررسی های ابعاد افزایش سرمایه و تغییرات شرکت های لیزینگ و فرآیندهای تاسیس و راه اندازی این شرکت ها
5. افزایش زمان اعتبار مجوزهای فعالیت شرکت ها
6. مجاز نمودن عاملیت منابع مالی از اشخاص و برقراری مشوق های مالیاتی آن
7. رفع محدودیت ممنوعیت عاملیت منابع مالی از بانک ها و موسسات اعتباری
8. مجاز نمودن قراردادهای اجاره عملیاتی، اجاره مالی و فروش و اجاره مجدد
9. تسهیل در روابط شرکت های لیزینگ با بانک ها و لیزینگ ها و استارتاپ های مالی و پلتفرم های برخط در توسعه خدمات غیر حضوری
10. طراحی ابزارها و ایجاد نهادهای مالی تامینکننده منابع از طریق بازار سرمایه
11. برگزاری همایش ملی لیزینگ هر سال همزمان با روز جهانی لیزینگ در ۱۹ آبان ماه
12. پذیرش هزینه های مطالبات مشکوک الوصول شرکت های لیزینگ بعنوان هزینه-های قابل قبول مالیاتی
در پایان نظر به فراخوان ارزشمند ریاست محترم کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از فعالان صنعت لیزینگ مبنی بر تدوین و پیشنهاد سند توسعه ای این صنعت، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی آمادگی دارد در قالب برگزاری جلسات تخصصی، موضوع را پیگیری و در دستور کار قرار دهد.
بدیهی است شرط موفقیت و به نتیجه رساندن این سند، همکاری و هم افزایی کلیه بازیگران و دغدغه مندان صنعت لیزینگ است.
امید است با تشریک مساعی کلیه ذینفعان، این سند همزمان با برگزاری سی و دومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی که با موضوع «اعتلای حکمرانی پولی و ارزی با نگاهی به اسناد بالادستی» در اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد، رونمایی شود.
در پایان نخستین همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی از دستاندرکاران و فعالان این صنعت آقایان: سید جلال سیدی(مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی)، محمد حاجی علی(معاون اداره مجوزهای اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی)، احمد جاویدی(مدیرعامل لیزینگ پارسیان)، روح اله جراحی(رئیس هیات مدیره انجمن لیزینگ ایران و مدیر عامل لیزینگ جامع سینا)، مهدی بسحاق(دبیرکل انجمن ملی لیزینگ ایران)، محمدهادی موقعی(مدیرعامل لیزینگ رازی)، علی رحمانی(عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا)، محمود گنج بخش(عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی)، حسن کلهر(مدرس دانشگاه شهید بهشتی و صاحبنظر صنعت لیزینگ)، محسن معلمیان(مدیرعامل لیزینگ پاسارگاد) و رسول طاعتی(مدیرعامل لیزینگ فرهنگیان) تقدیر شد.
والسلام